Wilt u een website optimaliseren voor Google? Het is makkelijk. Onthoud gewoon deze eenvoudige stappen. Volg deze tips en uw website wordt binnen enkele minuten geoptimaliseerd. Het is echt zo simpel.

website optimaliseren voor Google

Wanneer u zich aanmeldt bij cPanel, gaat u naar het gedeelte Services en klikt u op Websites. Onder het gedeelte Algemeen ziet u een optie genaamd Website optimaliseren. Klik op deze link of dit pictogram. U ziet dan een informatievenster over het optimaliseren van uw site voor Google. Als u dat bericht niet ziet en u wilt de website optimaliseren, neem dan contact op met uw webhostingbedrijf om te zien of ze gecomprimeerde compressiesoftware hebben.

Zodra u een cPanel-hostingbedrijf heeft gevonden dat compressiesoftware aanbiedt, downloadt u de software. De installatie is eenvoudig. Voer de installatiewizard uit. Kies het gecomprimeerde bestand dat u heeft gedownload. Klik op “ok” en uw website-optimalisatie begint.

De cpanel-installatiewizard leidt je ook door de stappen voor het aanpassen van je kanaal voor mime-typen. De basisopties zijn: geen advertenties in de MIME-sectie. U kunt het MIME-type ook instellen op gecomprimeerde tekst (HTML). Sommige cpanel-gebruikers weten misschien niet hoe ze deze instelling moeten wijzigen, maar het is eenvoudig.

Als u al een MIME-type met de naam tekst hebt, kunt u dit wijzigen om enkele handige functies toe te voegen, zoals afbeeldingskaarten, videokaarten en zoektermen in de URL. Om gzip-compressie van de afbeeldingen van uw website in te schakelen, navigeert u naar de afbeeldingsopties en schakelt u gzip-compressie van alle bestanden in. Anders kunt u de breedte en hoogte van de afbeeldingsmap op de juiste manier instellen. Deze eenvoudige wijzigingen zullen de snelheid waarmee uw site downloadt aanzienlijk verbeteren, vooral als u een afbeeldingshost gebruikt die gzip-ondersteuning biedt.

Door gzip-compressie in te schakelen op alle bestanden die vanaf uw website worden aangeboden, optimaliseert u de levering van website-inhoud. Als de server een bestand verstuurt dat niet goed comprimeert, duurt het langer voordat het bestand is gedownload. Een langzame verbinding betekent een grote verspilde bandbreedte en een gemiste kans voor conversie en verkoop. Door een cpanel te kiezen op basis van de corslist van de groep die uw website host, kunt u ervoor zorgen dat elk bestand dat door de server wordt geserveerd, is geoptimaliseerd voor een specifiek mime-type. Wanneer u het juiste cpanel voor uw website kiest, optimaliseert u de levering van website-inhoud en maximaliseert u uw conversies, dit noemen we Slimme internet Marketing .

De vierde optimalisatietechniek omvat het wijzigen van de webserverinstellingen van uw website. De eenvoudigste manier om dit te doen is via het cpanel, waarmee u fundamentele websiteveranderingen kunt aanbrengen die een diepgaand effect hebben op hoe uw website reageert en hoe deze eruitziet. U kunt al uw benodigde cpanel-services verfijnen, of u kunt zelfs een stap verder gaan en enkele server-side scripts opnemen waarvan u denkt dat ze de prestaties van uw website zullen verbeteren. Een van deze scripts, Fastgy, is de laatste tijd enorm populair geworden en kan de prestaties van uw website aanzienlijk beïnvloeden. Er zijn ook andere scripts die u kunt gebruiken om websitesnelheden te optimaliseren en uw website live en vernieuwd te laten lijken.

De laatste stap voor uw Google optimalisatie is heel eenvoudig: optimaliseer de snelheid van de website door Flash te installeren en een sneller hostingpakket te gebruiken. Het is waar dat de meeste mensen niet snel genoeg breedbandverbindingen hebben om optimale websiteprestaties te ondersteunen, maar er is een eenvoudige oplossing voor dit probleem. Door een betrouwbaar hostingbedrijf te gebruiken met een goed panel en een hoge uploadsnelheid, is het eenvoudig om de websitesnelheid te optimaliseren en uw website er op zijn best uit te laten zien. Het kan even duren om te wennen aan het gebruik van de cpanel-tools op uw hostingpakket, maar na een tijdje gebruik voelt u zich een expert en kunt u de wijzigingen aanbrengen om de websitesnelheid te optimaliseren.